Kommune træt af vanvidsbillister – anlægger 132 meter vejbump

foto: presse-fotos.dk

Flere billeder: presse-fotos.dk

I Aarhus har man fået nok af, at det for nogle bilister går alt for stærkt i bydelen Aarhus Ø. Derfor søsættes flere nye tiltag for at bringe hastigheden ned.

Her på Boosted.dk har vi tidligere skrevet om, hvordan Aarhus Kommune vil sætte kameraer op i centrale lyskryds i byen. Kameraerne skal fange dem, der vælger at køre over for rødt.


Og står til det borgmester Jakob Bundsgaard skal det ske hurtigere end planlagt. Men kameraerne er ikke det eneste, kommunen vil sætte ind i jagten på de såkaldte vanvidsbilister.

– Det er et stort ønske fra beboere og Fællesrådet på Aarhus Ø, at vi som kommune skal gøre noget for at stoppe de fjolser, der ikke kan opføre sig ordentligt og kører for stærkt, siger rådmand for teknik-og miljø Bünyamin Simsek til TV2 Østjylland.

Derfor kigger kommunen nu på, om farten kan bringes ned ved at anlægge flere heftige vejbump. Konkret drejer det sig om 132 meter plastikvejbump i Aarhus Ø.

HER ER TILTAGENE, DER SKAL BRINGE FARTEN NED I AARHUS

• 3 stk. pudebump til 40 km/t på Dagmar Petersens Gade mellem de eksisterende bump

• 4 stk. gule plastik bump på Ester Aggebos Gade

• 3 stk. blomsterkummer ved busvendepladsen forenden af Esther Aggeboe Gade

• 3 gule plastik bump for enden af Bernhardt Jensens Boulevard, på tværs af spærrefladen

• Udvide Indsnævre arealet i midten visuelt og flytte såkaldte ”Hoffmann klodser” og skilte på Bernhardt Jensen Boulevard

• Hele Aarhus Ø bliver til 40 km/t zone

Kommunen er ikke politiet
Bünyamin Simsek fortæller til TV2 Østjylland, at han udmærket er klar over, at kommunen ikke er politiet. De kan derfor ikke tage fat i de ofte unge bilister, som køre for hurtigt.

I stedet er tiltagene kommunens måde at få farten ned på.

Tiltagene er da også allerede ved at blive gjort til virkelighed. Fredag i sidste uge blev hele Aarhus Ø-området eksempelvis gjort til 40-zone.

– Vi har valgt at sætte farten ned, så politiet hurtigere kan kategorisere bilister, der kører alt for stærkt, som vanvidsbilister. Nu skal de ikke køre meget for stærkt, før politiet kan sætte ind, fortæller Bünyamin Simsek til TV-stationen.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk