Kommune sænker fartgrænsen i 3 år – Her skal det ske

Arkivfoto: presse-fotos.dk

På 15 udvalgte strækninger skal hastigheden nu ned. Men måske ikke permanent. Aarhus kommune siger i første omgang 3 år.

I København udspiller der sig lige nu noget af en farce. Politikerne kan nemlig ikke få politiets ‘ja’ til at sænke hastighedsgrænsen på udvalgte veje i hovedstaden. Nu skal Aarhus Kommune spørge Østjyllands Politi om lov til et lignende tiltag.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

På 15 udvalgte strækninger i kommunen vil man sætte hastigheden ned med 10 km/t. Ordningen er et forsøg, som klarlægge om lavere hastighed kan mindske støjgener og højne trafiksikkerheden.

LÆS OGSÅ: Sker 2.500 gange hvert år – men denne p-afgift er nem at undgå

Men ordningen gøres måske ikke permanent. I hvert fald har Aarhus kommune sat en grænse på tre år. Det er de nødt til. Kommunen er nemlig én af 16, som Vejdirektoratet har givet lov til at sænke hastigheden i byerne. Men altså foreløbig kun i tre år.

Reklameblok:– Der er mange steder i kommunen, hvor 50 kilometer i timen inden for bygrænsen er for hurtigt for især de bløde trafikanter, som flere steder deler vejen med bilisterne.

– Jeg er glad for, at vi som forsøgskommune nu kan prøve ting af og blive klogere på, hvilken forskel det faktisk gør for støjen, trafiksikkerheden og byen som helhed, når hastigheden bliver lavere, siger rådmand for teknik og miljø Nicolaj Bang (K) i en pressemeddelelse.

Illustration: Aarhus Kommune
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk