Nordmændene fik godt nok ret i, at Lucid Air ville sætte en ny rekord for rækkevidde. Alligevel er bilen, der kommer til Danmark, dårligst af alle i en ny test.
Nordmændene fra NAF, der svarer til det danske FDM, fik både ret og tog grusomt fejl, når det kommer til den amerikanske elbil Lucid Air.
For godt nok slog elbilen alle hidtidige rekorder, når det kommer til rækkevidde. Men når man ser på den oplyste rækkevidde, er Lucid alligevel ringest af alle biler i feltet.
Ifølge den oplyste WLTP-rækkevidde burde Lucid Air kunne køre 960 kilometer på en opladning. Men bilen døde efter kun 832 kilometer.
Og det er en negativ afvigelse på hele 13 procent. Det ringeste resultat af alle elbiler, der kørte med i rækkevidde-testen.
Og selvom Tesla Model Y, som forventet ville miste miste titlen som den bil, der kører længst på en opladning, overrasker den alligevel nordmændene.
For bilen døde først for strøm efter 653 kilometer. Det er 11,4 procent længere, end den egentlig burde kunne køre. Også Model 3 kom langt. Faktisk kørte bilen testens næstlængste distance på 729 kilometer.
– Man kan hurtigt se, at Tesla-søskendeparret Model Y og Model 3 klarede sig bedst af alle.
– Model Y med sin positive rækkeviddeafvigelse på 11 procent. Model 3 med sin ekstreme rækkevidde til en pris i Norge på lige over 400.000 kroner, skriver Motor.
Det er dog stadig langt op til de fleste moderne dieselbiler som uden større anstrengelser kan køre 1.000 kilometer eller mere på en tankfuld.
Den kinesiske opkomling Zeekr X klarede sig sådan helt generelt næstbedst i testen. Den kørte 8,1 procent længere, end den er opgivet til.
Tilbage hos Lucid er der altså på trods af den lange rækkevidde lang vej igen. I hvert fald hvis mærket skal holde, hvad det selv lover.
Når det så er sagt, er WLTP-normen i forvejen et upålideligt værktøj der hovedsageligt er udviklet til benzin- og dieselbiler.
Så måske en Lucid Air kan køre endnu længere, når den efter planen og flere forsinkelser kommer til Danmark i 2027.
Prisen på bilen er dog allerede sat voldsomt ned hjemme i USA, hvor man har svært ved at komme af med bilerne. Læs mere om det her.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]