Kom godt i gang med at investere og beskyt din opsparing mod inflation

Aktieinvestering

Investering er på mange måder et fornuftigt valg, men det er langt fra alle, der synes, at investering er lige spændende. Uanset hvor interessant man finder investering, så er der mange gode grunde til at komme i gang med at investere og jo før jo bedre. Investering kan nemlig få din opsparing til at vokse, modsat hvis pengene står i banken.

Investering; Et relevant og fornuftigt valg

I Danmark er vi generelt sene til at komme i gang med at investere. Tal fra VP Securities, der håndterer registrering af handlen med børsnoterede værdipapirer, viser, at danske førsteganginvestor i gennemsnit er over 50 år gamle. Det tal er der mange, der er interesseret i at ændre på, og derfor er der blandt andet blevet oprettet en særlig aktiesparekonto, som skal gøre det nemmere for os danskere at komme i gang med at investere.

Inden vi belyser, hvorfor det er en god idé at oprette en aktiesparekonto, vil vi først slå helt fast, hvorfor det overhovedet er en god idé at investere.

Investering er den eneste måde hvorpå man med sandsynlighed kan få et højere afkast på sin formue. Hvis pengene står i banken, så kan det reelt set gå hen og blive en underskudsforretning, i og med at inflationen truer med at mindske købekraften af din formue. Priserne stiger unægteligt i vores samfund, og derfor vil det med tiden koste os flere penge at nyde godt af de varer og goder, vi ellers har været vant til at kunne købe for færre penge.

Hvis man derfor vil beskytte sin opsparing mod inflation, og samtidig øge sine chancer for et positivt afkast, så er investering altså den rette løsning. Investering er samtidig med til at skabe øget vækst i samfundet, hvilket også gør investering til en fornuftig beslutning i et større perspektiv.

Aktiesparekontoen har gjort det nemmere at blive investor

Når man vil prøve at sælge idéen om investering til begyndere, så er det hyppigste salgstrick oftest at forklare investering som måde at få din opsparing til at vokse. Det er heller ikke helt forkert, men det er ikke den vigtigste årsag til at investere. Som før nævnt så er investering den bedste måde at beskytte din formue mod inflation, sandsynligheden for et positivt afkast er dog en bonus, som er værd at have in mente.

Investering beskytter din formue mod inflation, men det er ikke ensbetydende med, at du behøver have masser af penge stående på kontoen for at investere. Det er en udbredt misforståelse, at det kræver et stort økonomisk råderum at komme i gang med at investere, men faktisk er det kun dig selv, der bestemmer hvor meget eller hvor lidt, du vil starte med at investere for.

Det er særligt denne misforståelse, der er skyld i, at mange først begynder at investere, når de når 50-års-alderen. Det er fra man begiver sig ind i de voksnes rækker, til man når denne alder, at de fleste har mange og store udgifter, der skal betales. Ting såsom hus, bil og børn fylder oftest mere i ens bevidsthed i denne periode end investering gør, men der er god grund til at komme i gang med at investere tidligt.

Med en aktiesparekonto kan alle komme i gang med at investere, og det er ovenikøbet meget nemmere, da man er fri for selv at stå for alt angående afkast og indberetning til SKAT. Samtidig er skatten på afkastet lavere med en aktiesparekonto. Uanset om du har et par hundrede kroner at investere for eller flere tusinde, så er det nemt at komme i gang med en aktiesparekonto.