Kørte lynhurtigt: 31-årig får beslaglagt løbehjul til 15.000 kr.

Østjyllands Politi har i forbindelse med en færdselskontrol i det vestlige Aarhus beslaglagt et løbehjul i den dyre ende af skalaen.
Foto: Okai Vehicles

Østjyllands Politi har i forbindelse med en færdselskontrol i det vestlige Aarhus beslaglagt et løbehjul i den dyre ende af skalaen.

Færdselsindsatsen gav søndag eftermiddag politiet anledning til at skrive flere sager. Men særligt én springer i øjenene. I forbindelse med kontrollen sigtede politiet nemlig en 31-årig mand, der kørte op ad bakke på sit løbehjul.

Det gjorde han nemlig med en hastighed på mellem 50 og 60 kilometer i timen, skriver politikredsen i døgnrapporten.

Reglerne for elløbehjul er meget klare. I trafikken må sådan et kun køre 20 kilometer i timen, politiet tog derfor løbehjulet med på stationen. En dommer skal nu tage stilling til, om det kan konfiskeres af staten.3 klip på 30 sekunder
Den 31-årig mand var dog ikke den eneste, som rendte ind i kontrollen. Også 19 bilister blev sigtet. 18 havde så meget fart på, at de fik klip i kørekortene.

Tre af klippene faldt inden for et halvt minut, oplyser politiet. De blev nemlig givet til den samme, 27-årige mand. Han kørte 99 km/t i en 70-zone, hvilket – fordi han samtidig foretog ulovlige overhalinger – ender med at koste ham en bøde på 7.000 kr.

Politiet konstaterede desuden, at manden kørekort var godt hullet i forvejen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk