Kørte 417 km/t på Autobahn – nu efterforskes Bugatti-ejer officelt


Den tyske anklagemyndighed har meddelt, at man nu her indledt en efterforskning mod den Bugatti-ejer, der sidste sommer kørte 417 km/t på Autobahn.

Det begyndte med en Youtube-video af en helt lovlig handling. Så blev videoen delt af alverdens medier, og så tog det ellers fart for den tjekkiske mangemillionær, Radim Passer, som sidste sommer valgte at trykke til sin Bugatti Chiron på et stykke af Autobahn uden fartgrænse.

Selv Bugatti har udtalt sig om sagen.

Først kritiserede de tyske myndigheder hastigheden der nåede op på 417 km/t. Så ville anklagemyndigheden kigge på sagen. Og nu gør man det. Altså kigger på sagen. Det siger anklagemyndigheden i delstaten Sachsen-Anhalt ifølge Carscoops.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Konkret risikerer Passer en bøde og i værste fald en fængselsstraf på to år. For selvom han ikke kørte for stærkt, kan rigmanden nemlig have brudt den første paragraf i Tysklands færdselslov. En paragraf som siger.

Kan have brudt loven alligevel
I den står der at ‘enhver trafikant skal opføre sig på en sådan måde, at ingen andre kommer til skade, kommer i fare, bliver hindret eller generet mere, end det er uundgåeligt under omstændighederne‘.

For sit eget vedkommende har Passer ikke officelt kommenteret på anklagemyndighedens træk imod ham. Men i videoerne af den hurtigtgående Bugatti gør han meget ud af at fortælle, at sikkerhed var og er hans højeste prioritet.

I en fastgjort kommentar på Youtube forklarer Passer følgende:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Klokken er 04.50 om søndagen. Der er 10 biler pr. 10 km.  Så 1 bil pr. kilometer. God sigtbarhed er omkring 3 til 4 kilometer ligeud, så der er tid nok til at reagere. Chiron kan bremse fra 400 til 0 km/t på 9 sek. og det inden for 490 m. Alle biler er i den yderste højre vognbane. Der var tidligere kørt på strækningen for at sikre, at der ikke var nogen på vejen.  Der er hegn langs hele motorvejsstrækningen, så ingen dyr kan forvilde sig ud på vejen. Desuden holdt 3 personer på 3 broer øje for en sikkerheds skyld.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk