Kørte 417 km/t helt lovligt – nu er politiet efter Bugatti-ejer


Den tjekkiske rigmand Radim Passer kørte sidste år 417 km/t i sin Bugatti Chiron. Klokken 04.30 om morgenen på en helt ødet Autobahn. Alligevel risikerer han nu to år bag tremmer.

Det, der begyndte som en lovlig højhastigheds-tur på den tyske Autobahn, kan nu ende med at koste en Bugatti-ejer to år i et tysk fængsel. Ifølge den britiske avis The Sun ser det tyske politi nemlig lige nu på muligheden for at sigte føreren – den 58-årige Radim Passer – for at have brudt landets færdselslov.

Det selvom Passer kørte på en ødet strækning af Autobahn. Et strækning som ovenikøbet er uden hastighedsbegrænsning. Nogle kilder hævder endda, at politiet allerede har videregivet sagen til anklagemyndigheden, fordi man mener, at der er grundlag for at få Passer dømt. Men det har ikke kunnet bekræftes.

Videoen, som viser 58-årige Radim Passer bag rattet, er som sagt optaget en tidlig morgen. I den ses blandt andet det øjeblik, hvor Bugattien rammer 417 km/t.  Om det har en talsmand for anklagemyndigheden i Tyskland angiveligt sagt, at man med videoen in mente vil se på, om Passer har ‘begået noget ulovligt’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Radim Passer lagde den omtalte video på Youtube 30. november sidste år. Men den nåede først ud i den brede offentlighed, da nyhedsbureauet AP skrev, at de tyske transportmyndigheder havde kritiseret Passer for den høje – men helt lovlige – hastighed.

Mon han har brudt færdselsloven §1?
Angivligt er videoen optaget sidste sommer, hvor Passer var på Autobahn for at forsøge at slå sin egen hastighedsrekord på 402,5 km/t. En han satte i sin Bugatti Veyron i 2015.

Kommer Passer i fængsel – eller straffes han på anden måde – bliver det næppe for hastigheden. Nej, så skal det være, fordi en dommer vurderer, at Passer med sin kørsel overtrådte den første paragraf i den tyske færdselslov.

I den står der at ‘enhver trafikant skal opføre sig på en sådan måde, at ingen andre kommer til skade, kommer i fare, bliver hindret eller generet mere, end det er uundgåeligt under omstændighederne

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selv insisterer Radim Passer på, at sikkerheden var hans første og absolut største prioritet.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk