Kørte 245 km/t – 37-årig får beslaglagt helt ny motorcykel

En 37-årig mand var søndag eftermiddag i sidste uge ude for at prøvekøre sin næsten nye motorcykel. Da han ramte Holbækmotorvejen, gik det hurtigt galt.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

En 37-årig mand var søndag eftermiddag i sidste uge ude for at prøvekøre sin næsten nye motorcykel. Da han ramte Holbækmotorvejen, gik det hurtigt galt.

En 37-årig mand nåede ikke at have glæde af sin nye motorcykel i mere end nogle måneder. Søndag eftermiddag blev den nemlig beslaglagt for vanvidskørsel på Holbæk-motorvejen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Manden blev i første omgang spottet af en af politiets videobiler ved Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup. Men det var først ved Vipperød, at politiet fik kontakt med den hurtigtgående MC’er. For stærkt gik det.Forinden havde den 37-årige dog sat farten ned, fordi han spottede en anden patruljevogn som var i færd med at standse en anden trafikant. Videobilen havde manden dog ikke bemærket.

Så han vred igen gashåndtaget i bund.

Ikke den eneste den weekend
Politiet vurderer, at manden på strækningen har kørt mellem 220 og 245 kilometer i timen, før han blev standset. Den tilladte hastighed er 110 km/t og 120 km/t.

– Han har kørt helt vildt hurtigt, og har ikke kun bragt sit eget liv i fare ved at køre så stærkt. Hvis en bil i bakspejlet vurderede hans hastighed til at være som den tilladte og trak ud, så ville han ikke kunne standse, og det var endt i en ulykke. Det her er virkelig farligt, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Polit

Charlotte Tornquis oplyser desuden, at den 37-årige selv stoppede, da videobilen tændte sine blink. Der var altså ikke tale om nogen jagt henover Vestsjælland.

Billigt slipper manden dog ikke. Han måtte på stedet aflevere både motorcykel, nøgler og kørekort.

Motorcyklisten var dog ikke den eneste, der mistede både kørekort og køretøj. I samme weekend stoppede betjente fra politikredsen nemlig fire bilister, som var påvirket af narko.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk