Kørte 236 km/t – her kan du måske snart købe beslaglagt Lamborghini

Første retsmøde om en irakisk mands vanvidskørsel i en spritny Lamborghini er fastlagt. Men Nordjyllands Politi kan ende med at have bilen stående meget længe. 
Bilen på billedet er af samme type, som Nordjyllands Politi beslaglagde i sidste uge, Men den har ikke noget med den konkrete sag at gøre.

Første retsmøde om en irakisk mands vanvidskørsel i en spritny Lamborghini er fastlagt. Men Nordjyllands Politi kan ende med at have bilen stående meget længe. 

I sidste uge blev en irakisk mand bosiddende i Norge snuppet sin Lamborghini Huracan. Bilen havde han netop købt i Tyskland for hvad der svarer til 2 millioner danske, da han blev stoppet med 236 km/t på motorvej E39 syd for Hjørring.

Og bilen kommer han ikke til at se igen lige foreløbig. Hvis overhovedet nogensinde.

Siden 31. marts i år har den type hastighed nemlig været at betragte som vanvidskørsel i Danmark, og derfor måtte politiet beslaglægge bilen. Lamborghini’en står derfor i en lagerhal i Aalborg, som Nordjyllands Politi råder over.Ekstra Bladet har været forbi lagerhallen, og du kan se billeder af Lamborghini’en – en Huracan Performante Spyder – her.

Anklager ved Nordjyllands Politi, Morten Sønderby, fortæller til Nordjyske.dk, at første retsmøde i sagen er fastsat til 27. oktober. Men det betyder ikke, at bilens skæbne bliver afgjort den dag.

Her kan du – måske – købe bilen
Sager om beslaglagt biler kan nemlig være langstrakte processer. Og i Lamborghini’ens tilfælde skal en dommer i første omgang se på, om politiet overhovedet fortsat må tilbageholde bilen.

– Og når der så på et tidspunkt er faldet en dom, skal man igen huske på, at sådan en dom i sidste instans kan ankes til Landsretten. Så det kan tage sin tid, forklarer anklageren.

Morten Sønderby tør da heller ikke komme med et bud på, hvornår denne sag er afgjort. Eller i sager om vanvidskørsel generelt.

Ender dommen med, at staten må konfiskere bilen, vil den blive til salg.

Og hvis du nogensinde har spekuleret på, hvor konfiskerede biler ender, er svaret lige til. Nemlig på auktionssiden Lauitz.com. Her kan alle interesserede byde på de beslaglagte biler. Pengene fra salget vil efter salgssalær og eventuelt andre omkostninger forsvinde ned i statskassen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk