Kørte 140 km/t i 60-zone: Ulovligt gaderæs skal koste fængsel


En såkaldt “starter” og to “spottere” skal i fængsel for at arrangere ulovligt gaderæs, mener anklagemyndigheden.

En starter, to spottere, publikum og så selvfølgelig biler. Mere skal der ikke bruges til et ulovligt gaderæs.

Det skal politiet dog heller ikke. Derfor slog de til, da der 4. september sidste år blev kørt ulovligt gaderæs på Stamholmen i Hvidovre. Og nu er anklagemyndigheden nået frem til, hvad man mener, det skal koste tre mænd på 22, 24 og 27 år der var med til at arrangere det ulovlige løb.

Den yngste satte løbene i gang, mens de to andre “spottere” holdt øje med politiet og den øvrige trafik.Sker det, er det første gang
På Stamholmen er den højst tilladte hastighed 60 km/t, men ifølge anklagemyndigheden og politiet blev der kørt op mod 140 km/t på strækningen, mens der var tilskuere til stede.

For det mener anklagemyndigheden, at de tre mænd skal i fængsel. Retspraksis på området lægger da også op til, at ulovligt gaderæs kan udløse fængselstraf.

Men sker det, vil det være første gang i danmarkshistorien.

– Det er angiveligt første gang, en domstol skal afgøre en tiltale mod dem, som medvirker til at arrangere disse ulovlige gaderæs«, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

 

 

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk