Kørte 119 km/t…. med gut på hjelmen!


Vestaustraliens politi har identificeret en bilist, som kørte rundt med en mand på køleren. Hastigheden ramte 119 km/t forbi fotofælden.

En bil der kører 119 og ikke de tilladte 100 km/t er ikke jordens undergang. Herhjemme vil det i hvert fald hverken koste kørekortet eller bilen.

Men hvad nu hvis det foregik med en mand liggende på kølerhjelmen? En mand der i øvrigt drikker øl og giver fotofælden fingeren? Nej, det er ikke noget, vi finder på.

Sådan et scenarie passerede i slutningen af september nemlig en fotofælde i Australien.I dag har politiet fundet frem til føreren. Men at det i første omgang overhovedet lykkedes dem at komme så langt, er lidt af et under. For nummerpladerne på pickup’en – eller ute’en som de siger down under – tilhørte nemlig slet ikke den bil.

LÆS OGSÅ: 80-årig snuppet – kørte 182 km/t

Det var da også først efter, at myndighederne spurgte offentligheden om hjælp til at identificere føreren, at man fandt frem til vedkommende. Nu risikerer han en noget vildere bøde end de 200 australske dollars – lige knap 950 danske kroner – som alene hastigheden ville have kostet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk