Kører du her? Politiet blitzer flest bilister på disse veje

Foto: Politi.dk/presse

Sidste år skrev politiet fartbøder ud for en lille milliard. Og især på tre veje i den samme kommune har man haft travlt, viser det sig.

Sidste år blitzede politiets automatiske fartkontrol (ATK) nok gange til, at ordensmagten kunne udskrive 508.036 fartbøder for i alt 775 millioner kr. på landsplan.

Men især et sted bliver der nærmest per automatik kørt for stærkt. Og det er i Esbjerg Kommune, skriver JV.dk. Hele 2.376 gange bilztede ATK-vogne bilister i kommunen sidste år, hvilket løb op i bøder for 3.8 millioner kr. på de tre strækninger Strandby Kirkevej, Hjertingvej og Degnevej.

Lægges tallene sammen, blitzede færdselspolitiet intet andet sted i landet altså lige så mange bilister, som man gjorde i Esbjerg.

Flest fartsyndere i Esbjerg
Men det ikke alt. Også den stærekassen på Tjæreborgvej havde travlt. Den biltzede bilister med for meget fart på hele 4.507 gange sidste år, hvilket betød bøder for 6.9 millioner.


At det lige er Esbjerg, at der udskrives flest fartbøder, overrasker dog ikke eder af færdselsafdeling ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

– Vi havde sidste år på baggrund af uheldsstatistik og borgerhenvendelser ekstra fokus på netop Strandby Kirkevej og var ofte forbi med fotovognen, udtaler vicepolitiinspektøren til JV.dk

Det er Lånio.dk, der på baggrund af Rigspolitiets egen statistik over ATK-indsatsen i 2019, har lavet undersøgelsen og fordelt resultaterne på de enkelte danske kommuner.

Esbjergenserne er dog ikke dem, der har fået de største bøder. Det er derimod københaverne. Hele 61.4 millioner kroner blev der skrevet fartbøder for i Københavns Kommune i 2019. Her er de mest ‘fældende’ veje H.C. Andersens Boulevard, Åboulevard og Nørre Allé.

Resultatet er tegnet ind på kortet som kan ses her:

 

Kilde: Lånio.dk

 


Reklame: