Kørelærer skal i fængsel – kørte rundt med vanvittig promille

Foto: Rigspolitiet

En kørelærer er blevet dømt for at sidde bag rattet, på et tidspunkt hvor hun bestemt ikke skulle.

Tilbage i marts var en på vej ind til centrum af den norske by for at samle en elev op. Undervejs påkørte hun, kørelæren og ikke eleven, flere parkerede biler. Det fik vidner til at ringe til politiet.

Da ordensmagten fik fat i kvinden, blev der taget en blodprøve. Og det er den, der altså nu er kommet svar på. Kørelæren, viser det sig, kørte rundt med intet mindre end 2,3 i alkoholpromille.

Noget der ifølge flere norske medier både har kostet kvinden kørekortet og en fængselsdom for spritkørsel. I retten erkendte kvinden sig uden videre skyldig, skriver flere norske medier. Blandt andre Stavanger Aftenblad.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Anklageren gik efter en tur bag tremmer på 30 dage til kørelæren, og det ønske fulgte retten. Udover turen i brummen skal kvinden betale 55.000 norske kroner i bøde, og hun må ikke køre bil de næste tre år. Det fremgår ikke, om kvinden er frataget retten til at fungere som kørelærer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk