Reklame:

Koenigseggs eneste racerbil nogensinde søger ny ejer

Det er meget muligt, at Koenigsegg aldrig gør det igen. Så her er muligheden for at eje den eneste racerbil fra svenskerne til dato.

Der findes kun én eneste Koenigsegg som ikke er bygget til gaden. CCGT GT1 kom til verden i 2007.

Og allerede dengang blev den skrevet i Guiness Rekordbog. Men det var nu ikke kun for at komme en rekordbog, at svenskerne fik idéen. Nej, fabrikken i Ängelholm ville køre med i Le Mans.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men i sidste øjeblik, skrev Koenigsegg i hvert fald for snart 10 år siden på Facebook, ændrede den internationale automobilsportsunion FIA-reglerne.

Det nye adgangskrav til GT1-klassen, som Koenigsegg ville stille til start i, var 350 gadebiler. Ifølge finansmediet Bloomberg bygget svenskerne i snit 35 biler om året.

LÆS OGSÅ: De næste 3 år sættes farten ned til 80 km/t på motorvejen

Og så måtte grundlægger Christian von Koenigsegg se Le Mans-drømmen styrte i grus. Men CCGT GT1 findes stadig, og nu skal den videre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Nærmere bestemt håber svenskerne at kunne finde en køber i forbindelse med dette års Goodwood Festival of Speed. Det er i denne uge.

Og køberen – hvis sådan én melder sig – får faktisk lov til at køre ræs. Dog ikke på Le Mans. Men CCGT GT1 – hvis 5-liters V8-motor uden tryk kun må yde 600 hestekræfter – må godt køre med i Masters Endurance Legends Series.

Der er dog lige det der med prisen først. Den forventes at blive halv for ikke at sige en helpeberet affære. Vurderingen, siger auktionshuset Bonhams, ligger et sted mellem 3 og 4 millioner.

Reklameblok:


Altså pund. I danske kroner svarer det til små 35 millioner, hvis budene får bølgerne til at gå højt.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?