Koenigsegg: Vi kører stadig for at ramme 483 km/t


Tilbage i marts 2020 lovede Koenigsegg os en gadebil med en topfart på 483 km/t. Og det løfte agter svenskerne at holde.

Det er allerede mere end to år siden, at den svenske bilproducent Koenigsegg lovede os en gadebil, der kan køre over 300 mil i timen (483 km/t). Det gjorde svenskerne i forbindelse med lancering af Jesko Absolut.

En bil der er i øvrigt er opkaldt efter grundlægger Christian von Koenigseggs far. En bemærkelsesværdig udmelding særligt taget gadebils-løftet i betragtning.

LÆS OGSÅ: Her styrtdykker benzinprisen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
På den måde er Koenigsegg nemlig ‘tvunget’ til at bygge en bil, der – foruden at leve op til alle gældende sikkerhedskrav – også klarer de gældende og meget strenge emissionskrav.

Men efter mere end to års udvikling har ingen Jeskoer endnu forladt fabrikkens område. Alligevel tror Christian von Koenigsegg stadig fuldt og fast på, at svenskerne med Jesko nok skal få bygget ‘verdens mest spændende produktionsbil’. Det slog han fast i et nyligt interview med Top Gear.

Ses vi til Auto Show?


Mærkets grundlægger gik endda så langt som til at sige, at det vil være en skam at holde sig tilbage. For os indikerer det, at Jeskoen faktisk kan køre hurtigere, end Christian von Koenigsegg vil ud med. I hvert fald pt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men det er stadig lettere sagt end gjort at køre op mod 500 km/t. Christian von Koenigsegg står da også ved, at den tidligere hastighedsrekord i Agera RS (446 km/t i snit) var en både farlig og skræmmende bedrift.

For inden forsøget med Agera RS var alle forhold dobbelttjekke for fejl. Og det flere gange. Ligesom bilen var det. At køre så hurtigt i en gadebil er altså ikke bare sådan lige at give sig i kast med.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk