Koenigsegg: Vi bygger IKKE en SUV


Christian von Koenigsegg bygger kun biler, han selv er interesseret i. Og her er den ellers så populære modeludformning ikke i blandt.

Koenigsegg bygger i forvejen ikke biler som de fleste bilproducenter. Og slet ikke i samme antal. Faktisk bygger svenskerne kun omkring 20 biler om året.

Og nu har de på fabrikken i Ängelholm distanceret sig endnu mere fra bilindustrien. Man nemlig ingen planer om at bygge en SUV.

Det afslørede Christian von Koenigsegg fornyelig i et interview med youtuberen Misha Charoudin. Youtuberen, der også er kendt som Boosted Boris, fik von Koenigsegg ind på emnet, da han spurgte om Gemera, der er mærkets første bil med plads til fire personer, kunne udvikle sig til en SUV i fremtiden.Et klart “nej tak”
Og her var svaret klart. Bossen i det svenske har nemlig ‘aldrig været den store SUV-fan, og han bygger typisk kun biler, han selv kan lide’.

Helt afvisende overfor idéen om en høj bil er Christian von Koenigsegg dog ikke. Men så skulle det være for at bygge Gemera’eren om i en stil, der minder om den fra Mad Max-universet.

LÆS OGSÅ: Kørte 140 km/t i 60-zone: Ulovligt gaderæs skal koste fængsel

Altså så bilen er i stand til at gøre sig godt på den almindelige asfalt. Men også kan tage nogle tæsk i off-road-terrænet.

At Koenigsegg godt kunne se en Gemera med solid frihøjde for sig, er ikke det samme, som at svenskerne rent faktisk bygger sådan en bil.

Lige nu har man da også rigeligt at gøre med at få gjort samlebåndene klar til modellerne Gemera og Jesko.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk