Koenigsegg udbygger sin fabrik – anlægger ny ‘racerbane’


Fabrikken i Ängelholm skal udbygges, så der er plads til produktionen af den nye Gemera.

Det er ikke hver dag, at en superbilsproducent bygger nyt. Hverken biler eller fabriksanlæg. Men i Ängelholm i det nordvestlige Skåne sker der snart noget. Koenigsegg vil nemlig udvide sin fabrik i byen.

Når byggeriet står færdigt, vil Koenigseggs territorium strække sig over mere end 30.000 kvadratmeter. Og det betyder, at man kan ansætte flere folk. Helt konkret leder Koenigsegg efter 100 nye ingeniører og 150 nye medarbejdere i produktionen. Alle skal være ansat inden udgangen af 2023, hvilket vil betyde, at Koenigsegg beskæftiger 800 mand til den tid.

Fra et par håndfulde til flere tusinde biler
Ret godt gået af en bilproducent, som bygger et par håndfulde biler om året. Allerede i 2019 fortalte grundllægger Christian von Koenigsegg dog, at mærket har planer om at producere ‘flere tusinde biler om året’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Udvidelsen af fabrikken kan meget vel være et afgørende skridt i den retning. I hvert fald betyder det, at Koenigsegg nu får deres område på fabrikken, hvor de kan teste prototype-biler. Samme sted skal også fungerer som en bane, hvor mærkets kunder kan prøve deres nye biler af i forbindelse med leveringen.

Koenigsegg fortæller ikke, hvor mange penge man bruger på udvidelsen af fabrikken. Men gratis bliver det næppe.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk