Koenigsegg skal bygge kulfiberdele til Tesla’er


Tesla-tuneren Unplugged Performance har bedt vores svenske naboer, som normalt bygger superbiler, om at bygge kulfiberdele.

Koenigsegg Advanced Manufacturing, et datterselskab af den svenske hyperbilproducent med speciale i produktion af kulfiberdele, har indgået en aftale med Unplugged Performance.

I aftalen står der – uden at vi kender dens præcise ordlyd, at den svenske superbilsbygger nu også skal levere kulfiberstumper til tunede Tesla’er. Den slags biler som Unplugged Performance roder med. Tuneren indrømmer dog gerne, at prisen også er sat efter, at selveste Koenigsegg står bag.

Billigt er det ikke
Men så er delen både eksklusive og effektive, lover Unplugged Performance. Koenigsegg Advanced Manufacturing anvender en række meget avancerede teknikker, når de producerer dele. Blandt andet er fabrikken kendt for at fremstille dele af ‘verdens reneste kulstof.’

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Listen af dele vil vokse med tiden. Men lige nu er det Model 3- og Model S-ejere, som kan få glæde af samarbejdet med svenskerne. Et kulfiberkit til Model 3’eren koster fra 1.745 dollars svarende til 11.500 kroner. Mens Model S-ejerne skal lægge 8.845 dollars – 58.000 danske kroner. Til Model X findes der også allerede en spoiler.

Den fås til 2.495 dollars. Altså 16.500 danske kroner med dagens vekselkurs.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk