Knallertkører knaldet – kunne køre 148 km/t


Tirsdag eftermiddag måtte Østjyllands Politi have fart på for at fange en 18-årig mand på knallert.

På landevejen i Ødum ved Hadsted eftersatte måtte der tirsdag eftermiddag indsatsen fra to motorcykelbetjent til for at stoppe en 18-årig mand på knallert.

Manden ville for alt i verden ikke tale med politiet, så han fortsatte flere gange overfor rødt, ligesom han undlod at give tegn og tog cykelsti i brug.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den 18-årige sparkede bl.a. ud efter den ene betjent under flugten. Og selvom på det på et tidspunkt lykkedes begge betjente at komme op på siden af knallertføreren, havde den 18-årige ikke tænkt sig at stoppe.

Så han fortsatte ind over en mark, hvor politiets motorcykler efter 500 meter ikke kunne være med. Til sidst smed den 18-årige knallerten fra sig og flygtede til fods. Med hunde opsporede betjentene ham – i den mellemliggende tid var han nået ud mod noget motorvej.

Den 18-årige forklarede, at han stak af, fordi han godt vidste, at knallerten var ulovlig, og at han ikke ville have den beslaglagt. Det gik dog, som maden havde frygtet – politiet tog knallerten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Han fortalte desuden, at han lige have fået målt knallerten til en tophastighed på 148 km/t.

Nu er han sigtet for en lang række overtrædelser af færdselsloven, kørsel uden førerret, for at køre uden forsikring og for at have ændret på knallert, så den kunne opnå sin høje fart.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk