Knaldet med 162 km/t i 80-zone – bilen beslaglægges IKKE

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En bilist har efter en alt for hurtig køretur gennem en 80-zone i Lintrup mistet kørekortet, men bilen bliver ikke beslaglagt.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Søndag i sidste uge kørte en bilist med det dobbelte af den tilladte på landevejen Kongeåvej ved Lintrup i Vejen kommune. Uheldigvis for bilisten stod der en fotovogn fra Syd- og Sønderjyllands Politi på strækningen.

Da bilisten kørte forbi fotovognen, var det med en hastighed på hele 162 km/t. Den maksimalt tilladte hastighed er 80 km/t. Efter reglerne om vanvidskørsel, som trådte i kraft sidst i marts i år, vil det normalt vis betyde, at bilisten må aflevere både bil og kørekort.Politiet kan ikke røre bilen
Det er da også næsten tilfældet. For kørekortet ryger, men bilen kan politiet ikke røre. Ved målinger foretaget fra en fotovogn skal politiet nemlig altid trække en vis usikkerhed fra – den såkaldt  fratrækkelse af tolerance.

Det er 3 kilometer i timen, man regner med. Derfor har bilisten kørt 159 km/t, altså lige under den hastighed på 160 km/t, der ellers ville have kostet bilen.

I et tweet om sagen skriver politikredsen, at det blev til yderligere 19 sager på strækningen. Heraf står to bilister til klip i kortene.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk