Kinesere lækker ny udgave af populær danskerbil

Mondeo'en er død, længe leve den nye Mondeo.... som den kinesiske regering har lækket til landets bilkøbende befolkning før tid.

Mondeo’en er død, længe leve Monedeo’en…. som den kinesiske regering har lækket til landets bilkøbende befolkning før tid.

Ford vil lægge den nuværende Mondeo i graven. Det sker efter planen allerede til marts næste år. Til den tid vil den fjedre generation af bilen have været på markedet i 8 år.

Men det betyder ikke, at Ford dropper modellen. For der kommer en ny, femte generations Mondeo. Det var bare ikke mening, at du skulle se den nu. Men det kan du takket være det kinesiske industriministerium. Noget før Ford egentlig havde tænkt sig selv at vise modellen frem.

Egentlig ligner bilen sig selv. Altså formen er stadig sedan-agtig, men den nye Mondeo kommer i den grad til at slægte elbilen Mustang Mach-E på. På billederne fra Kina står den femte Mondeo i sit ST-trim. Hvilket betyder et lidt mere aggressivt udtryk.Sporty – vil nogen måske kalde det..

Får benzinmotor… og måske el?
På bagsmækken står der skrevet Mondeo med store bogstaver, hvilket indikerer, at modellen vil beholde sit navn – også i Kina. Modsat vil det sandsynligvis forholde sig i USA, hvor modellen hedder Fusion. Ikke at forveksle med den højbenede mini-MPV som Ford Europa også har solgt under navnet Fusion.

LÆS OGSÅ: DU HAVDE CHANCEN I 2016 – TIDLIGERE POLITI-MONDEO PÅ AUKTION

Lækket bekræfter dog ikke bare Mondeo’ens nye look. Vi ved nu også, at den kommer med en 2-liters benzinmotor med 235 hestekræfter og 19″ hjul, mens akselafstanden er på 2,9 meter. I hvert fald på det kinesiske marked.

I alt er bilen lige knap 5 meter lang. Lige lidt mere end den nuværende Mondeo.

Skal Ford leve op til sin målsætning om at være et rent elbilsmærke senest i 2030, kan vi dog godt forvente, at en elbilsudgave af den nye Mondeo hurtigt finder vej ind i modelprogammet.

Dog ikke i herhjemme. Overfor Boosted-redaktionen oplyser Ford Danmark onsdag 10. november 2021, at modellen ikke skal sælges i Europa. Heller ikke selvom Ford faktisk tester modellen på de europæiske veje. Blandt andet i Tyskland.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk