Kinas nyeste pickup hedder King Kong….

Ja, kinesernes svar på en Ford F-150 hedder helt seriøst King Kong. Til gengæld er den noget billigere, når den kommer fra Great Wall Motors.

Ja, kinesernes svar på en Ford F-150 hedder helt seriøst King Kong. Til gengæld er den noget billigere.

Great Wall Motors sælger ikke biler i Danmark… endnu. Men hvis kineserne kommer, har de mulighed for at tage en pickup med. Og den hedder – trommehvirvel – King Kong. Ja, helt seriøst.

Præcis ligesom den legendariske Hollywood-abe. Og de har formentlig gjort det med fuldt overlæg. Nok også unden at spørge Universal Studios om det nu også er i orden. Ifølge australske Drive har bilen omkring de sammen dimensioner som forbilledet – wonder why?

Kan ‘ingen ting’
King Kong er dog ikke nogen synderlig vild pickup. På ladet må der nemlig ikke lastes mere end 500 kilo. Til sammenligning er Ford’ens lastevne 900 kilo med den mindste motor.



Og modsat Ford’en fås King Kong kun med en motorkonfiguration – nemlig en to-liters motor. Den fås til gengæld både som diesel og benzin. Ydelsen? Maksimalt 160 hestekræfter.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Corolla’en med 300 hk

Den mindste motor i den nuværende Ford F-serie er en 3,3-liters V6’er med 290 hestekræfter. Ford’en bliver dog aldrig så billig, som King Kong. Kineseren forventes at lande med en pris omkring 100.000 kinesiske yuan, hvilket svarer til nogenlunde det samme i danske kroner.



Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk