Kevin Magnussen om nyt Formel 1-forbud: “Jeg venter”

Foto: Andy Hone / LAT Images

Forud for den kommende Formel 1-sæson har kørerne fået mundkurv på. I hvert fald når det drejer sig om religion og politik. 

Sidste år kom det frem at FIA ville forbyde Formel 1-kørerne at ytre sig om politik og religion. I hvert fald i sammenhæng med sporten. Forbuddet gælder fra den 2023-sæson, som kørerne tager hul på søndag i denne uge.

LÆS OGSÅ: Miljøaktivister føler sig generet af dansk racerbane på 20. år – “Det påvirker min sjæl”

Reklameblok:Men det er bestemt ikke alle i paddocken, der er lige begejstret for den slags. Fra feltets danske islæt er tonen dog mere afventende end noget andet. Og det er der særligt én grund til.

– Jeg har en holdning til det. Men jeg tror, det er vigtigt, vi får snakket sammen som kørere, og at vi fælles som kørere finder ud af, om der skal gøres noget, eller om vi kan leve med det, siger Haas-danskeren ifølge Ritzau.

Det må kørerne ikke længere
Formel 1 har de seneste år været fyldt af politiske budskaber. Og her har særligt den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton gjort sig bemærket som fortaler for bevægelsen “Black Lives Matter”.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Ligeledes brugte den firedobbelte VM-vinder Sebastian Vettel Formel 1 som platform for budskaber om klimapolitik. I 2023 kører Vettel ikke længere med i Formel 1. Men Lewis Hamilton kommer til at mærke det nye forbud.

Kevin Magnussen forventer dog, at kørerne snart får lejlighed til at tale om det nye forbud.

– Det er helt klart. Vi har bare ikke haft mulighed for at mødes om det endnu, siger han.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk