Kendt Youtubers Mustang beslaglagt – må ikke bygge en ‘Eleanor’

En amerikansk YouTuber er noget slukøret efter at hans seneste Ford Mustang renoveringsprojekt, nu er blevet beslaglagt, da den ligner filmbilen fra Gone in 60 Seconds for meget.

At få taget sin bil er noget af det værste vi  kan forestille os, og det er netop sket for en amerikansk YouTuber, skriver Bil Magasinet.

Chris Steinbacher står bag den populære YouTube-kanal “B is for Build” med 1,3 mio. følgere, hvor han typisk tager en skadet bil og opbygger den igen på ny. Det er sjældent, at Chris går efter originalitet, og det gjorde han heller ikke i det seneste tilfælde, skriver TheDrive.com.

Et af hans seneste projekter var en 2015 Ford Mustang, som han var igang med at strippe for derefter at montere karrosseriet fra en 1967 Mustang udført med samme styling som Eleanor-filmbilen fra Gone in 60 Seconds. Så langt kom han dog aldrig.

Chris er nemlig blevet sagsøgt af et selskab kaldet Eleanor Licensing LLC, og de har nu indgået et forlig, hvori Chris’ Mustang helt er blevet fjernet fra hans adresse og overdraget til firmaet.


Samtidig er han blevet tvunget til at slette alle videoer om Mustang’en fra sin kanal. Se hans video om episoden i slutningen af artiklen, men først får du lige lidt baggrund.

2000-genindspilningen af ‘Gone in 60 Seconds’ gjorde Eleanor berømt hos en helt ny generation af bilentusiaster

Film gjorde ‘Eleanor’ berømt
For at forstå, hvad der er sket, skal vi dog lige et smut tilbage i tiden. I 1974 bliver der produceret en amerikansk film ved navn Gone in 60 Seconds. Filmen blev skabt af en amerikaner kaldet H.B. Halicki og i filmen optræder en Ford Mustang, som får øgenavnet “Eleanor”.

Vi spoler tiden fra til år 2000, hvor Jerry Bruckheimer laver et remake af filmen under samme titel. Også i denne film optræder en Ford Mustang (dog i Shelby GT500-trim) og igen går den under øgenavnet “Eleanor”.

H.B. Halicki, der lavede den oprindelige film, døde i 1989, hvor han faktisk var igang med at lave en efterfølger til sin oprindelige film, som dog aldrig blev til noget. Hans enke lever dog stadig, og hun har faktisk rettighederne til alle Mustang’er, der går under navnet Eleanor, som kan blive koblet op til filmen “Gone in 60 Seconds”. Jep, det er amerikansk, når det er bedst.

Enke sagtsøgte også Carrol Shelby
Enken sagsøgte Carroll Shelby, da han byggede filmbilen Gone in 60 Seconds (jep, den med Nicolas Cage i hovedrollen), og hun vandt. Dengang udtalte hendes advokat, at om så det er en bus, folk vælger at kalde for Eleanor, så har de rettighederne til navnet.

Siden har hun vundet en lang stribe andre sager mod private folk, som uvidende har ombygget deres Mustang’er til at ligne den fra filmen og kaldt den Eleanor. Du må sådan set gerne ombygge din bil til at ligne filmbilen, men du må aldrig nogensinde kalde den Eleanor, og det er lige præcis det, Chris fra B is for Build har gjort, og det er ikke faldet i god jord hos enken.

Derfor har Chris Steinbacher fra B is for Build, som i videoen herunder forklarer mere om sagen, nu fået lov til at føle enkens vrede. Ig det er hun i sin gode ret til. Ophavsretten er nemlig helt og holdent på hende side.

Og husk så: Hvis du har en Mustang stående hjemme i garagen, må du for guds skyld ikke kalde den Eleanor!

 


Reklame: