Kontant afslører kendt bilforhandler – beholder kundernes penge og udskriver bøder

Foto: Screendump fra DR Kontant '"Kontant: Brugte biler og brudte løfter'

Du har sikkert set reklamer for forhandleren. Men noget tyder på, at det Facebook-kendte Kommissionsbiler.dk har det mere end svært med andres penge.

“Hej venner! Jeg sælger så mange biler, at jeg mangler”

Sådan indleder indehaver af Kommissionsbiler.dk, Erik Jensen, ofte sine talrige Facebook-videoer. Men hans forretningsmetoder giver langt fra glade kunder. Det kommer frem i en udseendelse af DR’s forbrugermagasin Kontant, som vises på DR1 i aften 21.25.

Programmet kan dog også ses på DR TV allerede nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I programmet stiller flere utilfredse kunder sig frem, og fortæller om hvordan Erik Jensen holder på penge, også efter at bilerne er solgt. Hvad værre er, hævder flere af Kommissionsbiler.dk’s kunder, at de aldrig bliver informeret om, at deres biler er solgt til fuld pris.

“Det er bedrageri”
Heller ikke selvom Erik Jensen fik bilejerne til at gå med til afslag for på den måde at kunne sælge bilerne hurtigere.

Kontant har bedt Kim Østergaard, der er professor på CBS og ekspert i kommissionshandel, om at se på sagen. Og her er meldingen klar. Det, Komissionsbiler.dk har gang i, er dybest set bedrageri.

– Han har jo i strid med sandheden sagt, at bilerne blev solgt for et lavere beløb, end det de rent faktisk blev solgt for. Det er jo dybest set bedrageri, der er begået over for sælgeren i den her sammenhæng.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nogle kunder fortæller også, om hvordan Erik Jensen har udskrevet bøder til dem. Alt sammen fordi Erik Jensen mener, at kunderne har brudt kontrakten ved at lyve på Trustpilot.

Selv afviser Erik Jensen alt den kritik, som Kontant konfronterer ham med. Kontant fortæller også, at indehaveren har tabt 11 retssager i byretten alene i 2021.

Tidligere på ugen gav Erik Jensen sin udlægning af sagen. Den kan du se herunder.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk