Ken Block er død – dræbt i ulykke

Den amerikanske rallykører Ken Block skal hjælpe Audi med at udvikle elbiler.
Foto: Audi AG

Gymkhana- og rallystjernen Ken Block blev 55 år.

Rallykøreren Ken Block, der er mest berømt for at være med til at stifte Hoonigan Industries og medvirke i den vildt populære Gymkhana-serie af rally-videoer, er blevet dræbt i en snescooter-ulykke. Det skete mandag 2. januar.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det oplyses på Hoonigans Instagram-profil. Block blev 55 år gammel.

Blocks karriere nåede langt ud over rally- og stuntverdenen. Sammen med Damon Way var Block med til at stifte tøj- og skofirmaet DC Shoes i 1994. Han var en ivrig skateboarder, motocrosskører og snowboarder. Men for bilentusiaster er Block bedst kendt for sine evner bag rattet i rallybiler og som grundlægger af Hoonigan Industries.

Indtil sin død var Ken Block bl.a. Audi Motorsports ansigt ud af til. Han og Audi-folkene havde netop udviklet rallybilen på strøm, Audi S1 e-tron quattro Hoonitron. Ken Block efterlader sig en kone og tre børn.

Reklameblok:Block er ikke den eneste rallystjerne som døde alt for tidligt. Den berømte WRC-kører Colin McRae omkom i september 2007 i et helikopterstyrt. Han blev bare 39 år gammel.

Herunder kan du gense nogle af Ken Blocks mest unikke videoer:

Reklameblok:

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk