Nu kan Mercedes-forlygter tale

 

Glem xenon, glem matrix-agtigt LED-lys – det nye er ‘talene’ forlygter, som Mercedes har udstyret S-Klassen med

Forlygte-teknologien hos Mercedes er blevet så avanceret – at lygterne nu helt bogstavligt kan kommunikere på skrift. Nej, det er ikke en joke men virkelighed i den seneste S-Klasse med Maybach-emblem.

De digitale forlygter er simpelthen i stand til at projektere ord ud på underlaget foran bilen. Så Maybach’en altså kan ‘sige’ alt muligt. For at promovere den nye gimmick placerede Mercedes en S-Klasse på gaden om aftnen og lod forlygterne skrive ud til folk, der gik forbi bilen.


Flere artikler om Mercedes her!

Videoen herunder er selvfølgelig et opsat reklamestunt. Men det er ikke desto mindre imponerende, hvor langt lys-teknologien er kommet siden halogenpæren var den eneste automotive lyskilde.

Udover det rene blær, ja, så har Digital Light – som Mercedes kalder teknologien – også sikkerhedsmæssigefunktioner. Systemets mere end 1 million pixel per forlygte kan arbejde samme med resten af bilens sikkerhedspakke som diverse kameraer og sensorer for at spotte og forhindre potientielt farlige situationer i trafikken.

Spørgsmålet er så bare, hvilken Mercedes-ejer der skriver den første fornærmende besked til en irriterende fodgænger eller endnu værre, en cykelist!

 


Reklame: