Kan man køre 300 km/t i en RS6 med et juletræ på taget?


Selvfølgelig kan man det. Altså næsten. For faktisk er tophastigheden ‘kun’ 295 km/t.

Hvis du endnu ikke har fået slæbt et juletræ ind i stuen, kommer her et godt, men vel også meget åbenlyst, råd – skynd dig! Det er juleaften i morgen!

Vi foreslår, du anskaffer dig en Audi RS6 med 811 hestekræfter og giver den gas. Lidt ligesom Hennessey gør, når de hvert år forsøger at finde ‘verdens hurtigste juletræ’.

I år står den så på tunet RS6. Sådan én har 211 ekstra hestekræfter ( i forhold til fabriksbilen, red.), og selvom en klump af gran bestemt ikke gør noget godt for den aerodynamiske side af sagen, så spurter den steroidpumpet familiebil alligevel lystet derudaf.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og den giver ikke op, før speedometret viser 295 km/t. Er det så verdens hurtigste juletræ? Ja! I hvert fald indtil videre.

Tidligere har tuneren bl.a. forsøgt med en 1.000-hestes Jeep Grand Cherokee Trackhawk SRT. Den klarede ‘kun’ 291 km/t. Selv grundlægger John Hennesseys privatbil – en Porsche 911 Turbo S med 760 hk – kunne ikke følge med.

Ses vi til Auto Show?


Uden juletræ på taget kører den ganske vist 332 km/t. Smider man et juletræ på taget, er hastigheden nede på 281 km/t.

Så ja, indtil videre er den seneste Audi RS6 verdens hurtigste juletræ.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk