Kan koste kørekortet – alligevel oplever halvdelen af alle bilisterne det

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Nye tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at det går den forkerte vej i trafikken. Også politiet oplever det.


God afstand i trafikken er vigtig. Alligevel siger halvdelen af alle de trafikanter, at der bliver kørt for tæt ude på vejene. Det konkluderer Rådet for Sikker Trafik i en ny undersøgelse.

Samtidig svarer mere end halvdelen dog også, at de ikke selv ved, hvor meget afstand de skal holde til dem foran. Og det er bekymrende, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

– Det skaber stor utryghed, når en bil ligger tæt på andre køretøjer. Og det er også risikabelt. For hvis den forreste bil pludselig bremser eller sætter hastigheden ned, hvis der sker noget uforudset, så kan det hurtigt gå galt, når man kører for tæt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hver tredje af bilisterne svarede i øvrigt også, at de selv kører for tæt på den forankørende for at få vedkommende til at sætte farten op eller trække ind til højre.

Hvert år er påkørsler bagfra skyld i cirka hver 6. dødsfald og alvorligt tilskadekomne i motorkøretøjer. Næst efter frontalkollisioner og solouheld er det den hyppigste form for ulykke i trafikken, viser de nyeste tal. Noget politiet er opmærksom på.

desværre ender det alt for ofte i en meningsløs ulykke, og politiets civile videokøretøjer dokumenterer alt for ofte for tæt kørsel, siger Jørgen Christensen, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Se vores reklamer:


I særligt grelle tilfælde kan det helt koste kørekortet at køre for tæt. Udgangspunktet er dog 1 klip og 2.000 kr. i bøde. Oveni det skal der afleveres 500 kr. til Offerfonden.

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk