Kan du se, hvad der er forkert på dette billede?

Berke Emre Şahvelioğlu er dygtig til at tage billeder. Så dygtig at han kan få modelbiler til at ligne den ægte vare ved første øjekast. Det handler om perspektiv
Foto: Berke Emre Şahvelioğlu

Man skal ikke tro på alt, man læser eller ser på nettet. Dette ‘bedrag’ er dog i den meget milde ende. Ikke desto mindre er det virkelig godt lavet.

Det hele handler om perspektiv. Du har sikkert selv prøvet det som knægt. For sætte man sig langt nok og tilpas perfekt bag en modelbil, vil det på billeder ligne, at der sidder nogen bag rattet.

Det gør der selvfølgelig ikke. Men enhver rask knægt har vel prøve det? Når det så er sagt, har fotografen Berke Emre Şahvelioğlu virkelig forstået at udnytte perspektiv-fornemmelsen i de billeder, han tager.

LÆS OGSÅ: POLITIKERE FORSLÅR – ELBILER SKAL KUNNE KØRE HURTIGERE END FOSSILBILENFor ja, vi skulle også lige kigge efter en ekstra gang. Mange af Berkes billeder er nemlig ikke af rigtige biler, men deres modstykker i form af legetøjsmodeller.

Se flere af Berkes modelbil-billeder her.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk