Kan bryde i brand: BMW tilbagekalder danske biler

Tyskernes tilbagekaldelser gælder dog hele verden – og listen af tilbagekaldte biler er lang.

Ford gør det i øjeblikket, og nu har BMW meldt sig i koret af bilfabrikanter, der tilbagekalder biler, fordi nogle hybridmodeller risikerer at udvikle brande i deres batteripakker.


Hvor man hos Ford kun har problemer med én model, nemlig Kuga Plugin-hybrid, er listen over problematiske modeller hos BMW lang. Den omfatter nemlig X1, X2, X3, X5, 3-serie, 5-serie, 7-serie, 2-serie Active og i8, mens Mini Countryman, som bygges af BMW, også kan være ramt. Det skriver Ekstra Bladet.

Den danske BMW-importør bekræfter, at der også er tale om 85 biler solgt på det danske marked.


LÆS OGSÅ: ABT udstyrer Audi RS Q8 med 740 hk og 23″ hjul

– Alle berørte ejere har allerede fået besked – enten direkte i bilen eller via brev fra Motorstyrelsen, oplyser BMW Danmark.

Samtidig understreger importøren, at det er “ekstremt usandsynligt”, at der skulle opstå brand i de berørte batteripakker. Alligevel har man indsnævret problemerne til at berøre biler produceret mellem 20. januar og 18. september i år.

– BMW Group har lanceret en global tilbagekaldelse og standset leveringerne af et mindre antal plug-in hybridbiler som en forebyggende foranstaltning for at tjekke højspændingsbatteriet, siger en talsperson fra BMW ifølge AutoExpress.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk