Eriks kamp mod systemet: Fik bøde for tågelys – tog sagen i retten

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Han gjorde det for at undgå ulykker, men nu er han dømt for at have tændt sit tågelys.

Poul Erik Christensen er tidligere folketingsmedlem og bor i Oddense ved Skive. Da Poul den 15. januar 2020 ved 17-tiden kørte over en dæmning, valgte han at tænde sit tågelys, da der var dårlig sigtbarhed, og han netop havde mødt to cykler.

– Da jeg kørte over dæmningen, kørte jeg forbi to cyklister, hvor den ene var mørklagt. Så jeg tændte lygterne for ikke at risikere at køre nogle af cyklisterne ned. Det forsøgte jeg også at forklare i retten, siger Poul Erik Christensen til Skive Folkeblad.

En politimand sad dog på lur, og han mente altså ikke, at det var nødvendigt at bruge tågelygter. Derfor er sagen nu endt i retten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Poul Erik Christensen var imidlertid ikke den eneste, som fik en bøde for præcis samme forseelse den dag. 11 andre bilister fik bøde for at bruge tågelys på samme strækning.

– Jeg spurgte betjenten i retten, om han ikke oplevede dagen på samme måde som jeg, fordi jeg synes, dagen var meget mørk. Men det gjorde han altså ikke. Han sagde, at man kun må have tågelygterne tændt, når det er tåget. Men hvis du læser færdselsloven, så står der, at man også må have dem tændt, når det regner. Det gentog jeg i retten, for det er vigtigt for mig, at man kender den lov, man dømmer efter, siger det tidligere folketingsmedlem til Skive Folkeblad.

Retten i Viborg valgte dog at dømme til fordel for politimandens forklaring om, at det ikke var nødvendigt med tågelys. På trods af at Poul Erik Christensen kunne fremvise en udskrift fra DMI, hvor det kunne påvises, at det faktisk støvregnede den dag. Og at det var mørkt det pågældende tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Sådan er livet jo. Trafiksikkerhedsmæssigt mener jeg, at jeg har gjort, hvad jeg burde gøre, men betjenten var ikke meget lydhør derude. Og havde jeg nu kørt en cyklist ned, så havde jeg måske fået en sag om uagtsom manddrab, siger Poul til Skive Folkeblad.

 

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk