KÆMPE REGNEFEJL: Bilafgifter skal stige med 76,9 ikke 39,9 procent


Det var en glad finansminister, der i december 2020 kunne præsentere den seneste omlægning af bilafgifterne. Men nu har hans ministerium opdaget en kæmpe regnefejl.

Det er ikke bare registreringsafgiften, der stiger de kommende år. Det gør de periodiske afgifter også. Tilbage i december 2020 meddelte finansminister Nicolai Vammen (S), at et flertal i Folketinget var blevet enige om at hæve bilafgifterne.

Men nu viser det sig, at finansministeriets regnedrenge har taget fejl af tallene. I 2020 hed det sig, at afgifterne skulle stige således:

2022: 3,0 pct.
2023 9,7 pct
2024 16,8 pct.
2025 24,4 pct
2026 36,9 pct.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Medarbejder fyret
Men det viser sig nu at være forkert. Meget forkert. Og det beklager finansministeren.

– Det er dybt, dybt beklageligt, at vi ikke har ramt bilisterne hårdt nok. Men i regeringen vil vi have nye ministerbiler. Og det er der jo nogen, som skal betale for. Så nu sætter jeg altså procent op. Lev med det, som statsministeren vist siger, udtaler Nicolai Vammen i en pressemeddelse.

Uden for citat fortæller Nicolai Vammen, “at han selvfølgelig har fyret den ansatte i ministeriet, som regnede forkert”.

Skal finansere nye ministerbiler og højere løn
Finansministeriets nye regnestykke viser, at skal der være plads til de nye miniisterbiler – dem er der 32 af – skal de periodiske afgifter i 2026 stige med 76,9 procent i forhold til niveauet i 2020. Det efterlader desuden plads til, at både ministerenes lønninger og pensioner kan stige hvert år frem mod 2040.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi går selvfølgelig stadig efter de største svin på vejene. Nemlig dieselbilsejerne, siger ministeren, som i øvrigt har udset sig en parallelimporteret Dodge Charger Hellcat i sort som nye ‘firmabil’.

– Det kan jeg lige nå at få, inden Dodge begynder at bygge elbiler. Husk i øvrigt at spis stegt flæsk, fik jeg sagt det?, lyder det i pressemeddelsen.

PS: Hvis du er nået hertil, har du forhåbentlig også en idé, om hvilken dag det er i dag.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk