Kæmpe Dacia begynder ved 184.990 kr.


Prisen på den nye Dacia Jogger afspejler, at det teknisk set er en simpel bil. Til gengæld er der oceaner af plads.

Den nye Dacia Jogger kommer til Danmark til februar. Priserne starter ved 179.990 kr. med fem sæder og 110 hk benzinmotor.Men for blot 5.000 kr. ekstra får man to ekstra siddepladser.

Billigste version hedder Essential og har som standard LED for- og baglys og media control system. Sikkerhedudstyret er beskedent, men seks airbags og nødbremse er standard.

Det skriver Bil Magasinet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Næste udstyrstrin “Comfort koster 15.000 kr. ekstra og har aircondition, elspejle, fartpilot, parkeringssensorer og 8” touchskærm som standard.

Højeste udstyrsversion hedder “Extreme”. Her får man udvendige design-detaljer med et mere råt udtryk, 16 tommer alufælge, og automatisk klimaanlæg, bakkamera og nøglefri adgang. Da starter prisen ved 209.990 kr.

Kæmpe Dacia
Dacia Jogger er 455 cm lang med en akselafstand på hele 290 cm. Frihøjden på 20 cm gør den til en stor SUV.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes op eller tages helt ud.

Udvendig er Jogger 19 cm kortere end en Seat Tarraco (474 cm), der også har plads til syv personer. Joggers akselafstand er dog 11 cm længere end Tarracos. Hvilket antyder, at Jogger kan være mere rummelig.

Det afspejles dog knap i bagagerummet, som er på 708 liter og 1.819 liter med bagsæderne lagt ned. Til sammenligning rummer Terraco 760 – 1.920 liter.

Jogger kan i øvrigt trække 1.200 kg. på krogen.

Sæderne kan tages ud
I Terraco kan de to bagerste sæder lægges i plan med gulvet. Det kan de angiveligt ikke i Jogger. Her kan sæderne slås op, og skal man have glæde af alle 708 til 1.819 liter, skal sæderne tages ud, hvilket til gengæld er let – siger Dacia.

Jogger er en helt ny bil i Dacia-programmet, men den afløser faktisk to andre. Idet Dacia Logan MCV og Dacia Lodgy udgår af programmet.

Jogger bygger på Renaults såkaldte CMF-platform, som er den grundæggende teknik, der også bruges i flere nyere Renault modeller, eksempelvis Renault Captur.

Dermed får Jogger angiveligt et højere sikkerhedsniveau end andre Dacia-modeller med blandt andet seks airbags, automatisk nødbremse og blindvinkel-assistent.

Også i “Karl Smart”-version
Som noget helt nyt lanceres Jogger også i en Limited Edition, der er lidt offroad-agtig. Den hedder Extreme og kendetegnes blandt andet ved den sorte hajfinne-antenne, sort tagræling, sorte alufælge og sorte sidespejle.

Indenfor er der røde syninger på sæderne og kromdetaljer på dørsiderne. Versionen er som standard udstyret med bakkamera, klimaanlæg og nøglefri betjening.

Motormæssigt kommer Jogger i første omgang til Danmark med kun én mulighed i form af en benzinmotor med 110 hestekræfter og sekstrins manuel gearkasse. Om et år følger Dacias første hybrid, som benytter den såkaldte e-Tech-motor fra Renault Clio. Det er en 1,6 liters, 140-hestes hybrid, som ikke kan lades op med kabel.

Jogger kan ses og købes hos de danske Dacia forhandlere fra februar 2022.