Kæmpe boom i bilsalget i marts måned

Bilsalget tilbage efter nedlukning
Foto: Porsche

Bilsalget gjorde et stærkt comeback i marts måned med 23.731 indregistrerede personbiler. Det er flere indregistrerede biler end i januar og februar til sammen.

Januar og februar var præget af den hårde corona-nedlukning af detailhandlen. Det afspejlede sig i bilsalget, som kun lige akkurat havde passeret 20.000 nyregistreringer, da kalenderen viste 1. marts. Med marts måneds bilsalg er bundlinjen for år-til-dato næsten fordoblet, og 1. kvartal slutter således med en samlet tilgang på 43.898 nye personbiler. Det er dog en nedgang på 10,3 procent ift. første kvartal 2020.

“Genåbningen af Danmark var tiltrængt for bilsalget, og vi er rigtig glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned. Vi har stadig ikke indhentet alt det tabte som følge af nedlukningen, men vi er godt på vej,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.


Grønne biler i fortsat fremgang

I årets første kvartal udgjorde grønne biler 24 procent af bilsalget mod 9 procent i samme periode sidste år. I første kvartal af 2021 blev der indregistreret 2.996 elbiler og 7.520 plug-ind hybrid biler.

Det går overraskende hurtigt med den grønne omstilling af personbilparken i Danmark. De nye bilafgifter giver et klart incitament til at vælge en opladelig bil, og udbudet af nye grønne bilmodeller er i markant fremgang. Det er de to hovedårsager til de opladelige bilers stigende andel af bilsalget.” siger Mads Rørvig.

Kilde: De Danske BilimportørerKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk