Kæmpe bøde på vej til vognmand og lastbilschauffør

Politi
Foto: Rigspolitiet

En hollandsk vognmand og dennes chauffør er blevet mødt med en bødepåstand på i alt 342.000 kr. fra dansk politi, ligesom en lastbil er inddraget.

Mandag den 27. september var betjente fra fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi var på rutinemæssig kontrol. Og ved Karlslunde Rasteplads i sydgående retning klappede fælden for en chauffør med en hollandsk vognmand.

Det viste sig nemlig, at chaufføren kørte rundt med en mangelfuld takograf, som ikke havde målt lastbilens kørsel korrekt i 28 dage. I alt fandt politiet 27 forhold om overskredet om køre- hviletid.

I et tilfælde var overskridelsen helt oppe på 158 procent, da chaufføren havde kørt 26 timer i streg mod de maksimalt tilladte ti timer. Både chaufføren og den hollandske vognmand fik sig en grim overraskelse, da politiet præsenterede dem for en bøde på i alt 342.000 kroner.Desuden har politiet inddraget lastbilen.

– Det er naturligvis en voldsom overtrædelse, når chaufføren kører så længe på vejen uden et dagligt hvil på mindst ni timer, som reglerne foreskriver. De højest tilladte ti timers kørsel mellem hvilene er netop indført for at sikre, at chaufføren får mulighed for at sove og restituere, så han ikke bliver træt under kørslen til fare for sig selv og øvrige trafikanter, siger politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenter Øst.

Ikke første gang
Det er ikke første gang, at chaufføren – en 66-årig hollænder – stoppes i Danmark for at overtræde køre-hviletids-bestemmelserne. 23. september – altså blot et par dage før – blev den samme chauffør stoppet i en anden kontrol. Her viste det sig, at han havde overskredet 10 timers-reglen med 83 procent, oplyser Tungvognscenter Øst.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk