Kåringen: Her kommer verdens bedste biler fra

Foto: Kia Danmark

Hvis man skal tro en ny kåring – Best Cars of the Year – kommer de bedste biler i verden lige nu fra det samme land.

Bilindustrien er flydt med kåringer.  Som bilproducent kan man få priser for snart sagt det meste. Men kåringen Best Cars of the Year har sat sig for at finde den bedste bil lige nu. Altså fra år til år.

Og for perioden 2021/2022 løb de koreanske tvillingebiler Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6 med hæderen. Dermed løber koreanerne med prisen foran konkurrenter som Audi e-tron, Ford Mustang Mach-E og Porsche Taycan.

– Vi er stolte over, at vores første dedikerede elbil er hædret som årets bedste, siger Heung Sho Kim, som er chef for Kias forretningsafdeling, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det sender et klart budskab om, at Kia EV6 ikke kun er en elbil i verdensklasse, men også at vi er på rette vej med vores elektrificeringsstrategi. Verden kan forvente flere fantastiske EV-modeller (elbiler, red.) fra Kia i de kommende år, lyder det uddybende.

Bag kåringen står en række motorjournalister, racerkørere, bildesignere og andre folk fra bilindustriuen. Målet, siger de, med kåringen er at etablere ‘uafhængigt og fuldstændig demokratisk syn på de bedste bilmodeller’.

Herhjemme var det da også en Hyundai Ioniq 5, der kørte afsted med titlen som ‘Årets Bil i Danmark 2022’. Søsterbilen fra Kia kom ind på en tredjeplads, da kåringen fandt sted i slutningen af november sidste år.

Foto: Hyundai Danmark

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk