Minister: Leasingkunder skal vise en straffeattest

Foto: Bil Magasinet/Søren Juul

For at komme noget af vanvidskørslen i leasede biler til livs, skal leasingkunder fremover kunne vise en straffeattest.

Det mener i hvert fald Justitsminister Nick Hækkerup (S), som gøre det muligt for de danske leasingselskaber, at kigge i deres kunders straffeattester.

Foreslaget kommer på baggrund af forårets ændring af færdselsloven, som har tilføjet bestemmelser om såkaldt ‘vanvidsbilisme’. Men den nye lov risikerer leasingsselskaberne nemlig, at deres ejendom bliver konfiskeret af staten, hvis leasingtager – eller en anden – overtræder færdselsloven.

LÆS OGSÅ: 18-årig mister BMW – kørte mindst 204 km/t

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Derfor er justitsministeren klar til at ændre reglerne, det skriver finans.dk. Ministeren vil give leasingselskaberne lov til at kigge i kundernes straffeattester, hvis han da ellers kan finde flertalsopbakning i Folketinget.

På den måde vil leasingselskaberne kunne tjekke, om en eventuel kunne er straffet, før de udlevere nøglerne til en bil.

Det er ikke en god idé
Interesseorganisationen Finans & Leasing mener dog ikke det er en god løsning, at leasingselskaberne kan snage i kundernes udstående med domstolene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En plet på straffeattesten kan – som Finans & Leasing påpeger – nemt være andet og meget mere end problemer med færdselsloven. Og det er meget følsomme oplysninger, som ikke vedrører et leasingselskab, lyder det fra interesseorganet.

Desuden går der ofte længe fra en dom er afsagt, til den havner som egentlig plet på straffeattesten, lyder det.

En løsning kan i stedet være at give leasingselskaberne en slags licensadgang til kørekortregisteret, skriver organisationens direktør Christian Brandt i et indlæg på LinkedIn ifølge finans.dk.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk