Jury enig: Ingen elbil kan blive ‘årets fornuftskøb’

Er der fornuft i at købe en elbil? Tilsyneladende ikke hvis man spørger AutoBest-juryen. 

Hvad har Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Austral, Toyota Aygo X tilfælles? Ja, altså udover at de alle sammen har både rat, pedaler og nogle sæder?. Ingen af dem er elbiler. Og så konkurrerer de i øvrigt om at blive årets europæiske ‘fornufts-køb’.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Titlen er noget, den den europæiske AutoBest-jury kommer frem til hvert år. Og til forskel fra ‘Årets Bil i Danmark’, hvor kun én benzinbil har nået finalefeltet, er der intet el at spore i den europæiske kåring.

Europas bedste bilkøb skal, siger jury-medlemmerne, som kommer fra hele Europa, findes mellem biler i prisklassen op til 25.000 euro. Altså cirka 185.000 kr. (eksklusiv danske afgifter, red.).

Ifølge Bil Magasinet spiller den manglende infrastruktur ind. Især i det sydlige Europa er de langt fra lige så gearet til elbilen som eksempelvis i Norge eller herhjemme.

Reklameblok:Og selv i Danmark er der stadig store huller, når det kommer til infrastrukturen. Men det ændrer altså ikke på, at det fornuftige bilkøb ikke skal findes blandt elbiler. Det skal dog nævnes, at både Opel Astra og Peugeot 308 fås i ‘elektrificerede’ udgaver.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk