Joe Biden i bøn til benzinselskaber: Skru nu ned for prisen!

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Verdens mægtigste mand beder olieselskaberne skrue ned for prisen på det produkt, de ellers skovler penge ind på.

Olieprisen gør ondt på alle. Ikke kun på bilisterne. Energi er generelt blevet markant dyrere globalt, siden Rusland invaderede Ukraine i februar. Og mens der ingen udsigt er til russisk tilbagetrækning, går USA præsident i forbøn for bilisterne.

På Twitter beder Joe Biden fra den amerikanske præsidents officelle Twitter-konto, POTUS, olieselskaberne om at skrue ned for indtjeningen.

– Min besked til de virksomheder, der driver benzinstationer og fastsætter priser ved pumpen, er enkel…

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Sænk prisen, så den afspejler den pris, I betaler for produktet.

– Og gør det nu.

Ses vi til Auto Show?


Sådan står der i beskeden fra den 79-årige præsident. Biden har ønsket at hjælpe de amerikanske bilister lidt med finanserne ved henover sommeren at fjerne afgifter på brændstof. Men det sagde et flertal i kongressen nej til i sidste uge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
At fjerne afgifter vil være ‘uamerikansk’ at gøre, mente Republikanerne og nogle af Biens egne partifæller hos Demokraterne.

Imens skovler olieselskaberne penge ind. Før den russiske invasion tjente olieselskaberne cirka 10 dollars pr. tønde råolie. I dag er fortjenesten oppe på 47 dollars pr. tønde. Det skriver Ekstra Bladet.

Der er dog også tegn på et prisfald. Omend det er meget småt. Henover weekend faldt prisen på en liter blyfri 95-benzin eksempelvis med 40 øre herhjemme. Det viser den seneste opgørelse fra Drivkraft Danmark, som overvåger brændstofpriserne.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk