Jim har kørt 1,6 millioner kilometer i sin Volvo


Hvis han kan, kan jeg også. Sådan tænkte Jim O’Shea, da han for 30 år siden købte en Volvo 740 GLE.

Det sker langt fra hver dag, men det sker. Altså at nogen får kørt langt – som i rigtig langt – i deres biler. Alligevel er der langt mellem dem, der runder én million kørte kilometer i en bil på egen hånd.

Men sådan en type er Jim O’Shea. Da han i 1991 stod hos en Volvo-forhandler for at købe sig en spritny 740 GLE, lagde han mærker til, at en mand stod på værkstedet med sin Volvo fra 1961.

Den havde én million mil på tælleren svarende til 1,6 millioner kilometer. Det var forhandleren tilsyneladende så imponeret over, at man kvitterede med nøglerne til en ny Volvo.Og det var her, en tanke slog rod i Jim O’Shea.

‘Hvis han kan, kan jeg også’.

Og så gav den nyslåede 740-ejer sig i kast med at køre langt…. meget langt. Volvo’en har da også rundet det magiske tal. Men det har kostet lidt undervejs. Udover almindelig service har Jim Jim O’Shea måttet ofre en ny motor og ny gearkassen.

Til gengæld har bilen aldrig været impliceret i et uheld – og Jim? Ja, han kører videre. Selvom bilen faktisk er til salg.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk