Jenson Buttons tidligere Porsche Carrera GT solgt for vanvittigt beløb


Hvor meget er en Porsche Carrera GT værd, når den har været ejet af en Formel 1-verdensmester? Det har vi svaret på nu.

Eksemplaret her har nemlig tilhørt Jenson Button. Og ja, så har den lige været til salg. Bilen altså.

Porsche byggede Carrera GT eller Project Code 980 i en ganske kort periode mellem 2004 og 2007. Buttons bil er blandt de første udgaver, men selvom der nu er gået 17 år siden, bilen trillede af samlebåndet, har den næsten ikke fået lov at bevæge sig.

8.566 kilometer på speedometeret kan oversættes til bare 503 kilometer om året. Det ekstremt lave kilometertal og dokumentation for, at Porsche’n faktisk har tilhørt den engelske verdens-etter er til gengæld noget, folk med penge gerne vil betale for.Hos Collecting Cars, der har bilen til salg, fortælle man således, at bilen røg under hammeren for intet mindre end 975.000… dollars. Det svarer til 6,1 millioner gode danske kroner.

En blandt meget få
En hurtig søgning på Mobile.de viser, at det med lethed er par millioner mere end Carrera GT’ere ellers handles for. Altså omregnet til dansk mønt.

Det prominent ejerskab er dog langt fra det eneste, som gør lige denne Carrera GT speciel. Sin lakering Seal Grey deler den kun med omkring 10 procent af de i alt 1.270 biler, Porsche byggede.

Og så må vi ikke glemme mesterværket; motoren. Den 5,7-liters V10 skriger sig hele vejen til 8.000 omdrejninger i minuttet, og den mister ikke pusten, før 330 km/t kan aflæses på speedometeret.

Vidste du i øvrigt, at Porsche kun sendte Carrera GT på gaden, fordi fabrikken droppede sit Le Mans-program? Altså er V10’eren oprindelig tiltænkt verdens hårdeste – og mest legendariske – 24-timers løb.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk