I Japan bruges Toyota Land Cruiser – også – som brandbil!

Fotos: Screenshots fra Youtube

Det bliver næppe meget mere JDM end denne Land Cruiser.

Hvis vi siger brandbil, hvad ser du så for dig? En Toyota Land Cruiser? Næppe. Men det ville du måske gøre, hvis du boede i Japan.

For her gør modellen faktisk tjeneste i brandvæsnet. Ja, tro det eller ej. Bilen her er fra 1996, og det kan ikke være mange brande, den gennem tiden er rykket ud til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ja, eller så skal det i hvert fald have brændt meget tæt på stationen hvergang. Uanset hvad forklaringen er, så viser speedometeret blot 15.000 kørte kilometer. Det er bare 625 kilometer om året fra ny for den 4.2-liters rækkesekser under hjelmen.

LÆS OGSÅ: Sofie, verdens ældste VW Bus, fylder 70!

Ses vi til Auto Show?


Uden turbo godt nok. Men hva’ pokker. Måske har brandene i Japan bare ikke lige så travlt som andre steder i verden, når 129 hestekræfter, 210 Nm og en 0-100 km/t-tid, som sandsynligvis er teoretisk, er nok.

Men fed er den – brandbilen med Toyota-emblem og ikoniske former. Og så har den faktisk kostet kassen. Selv i dollars skal købesummen tælles med seks cifre, skriver Motor1.

Eksemplaret her er på vej til Texas. Det er dog uvist præcist hvor meget, den nye ejer har betalt for det 24 år gamle slukningskøretøj.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk