James May: Det skrotter vi i det nye show


I disse dage er det ét år siden, BBC præsenterede deres Top Gear-vært Jeremy  Clarkson for en fyreseddel. Medværterne Richard Hammond og James May fik ikke samme besked, men forlod frivilligt det ellers populære britiske bilprogram. Nu bringer sidstenævnte nyt om trioens tv-satsning hos e-handelsgiganten Amazon.

boosted_nytbanner

Et farvel til publikum og bilsæder
De hidtidige Top Gear-afsnit har på nær specialudsendelserne været centreret om et studie. Det dropper trioen, nu hvor BBC ikke længere bestemmer, og Amazon har givet cart blanche til “total redaktionel frihed”, lyder det ifølge James til det britiske medie The Guardian.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Vi laver en serie af TV-film, der ikke er baseret omkring et studie, siger May og forsætter: Vi laver flere episoder, end vi gjorde i de sidste år med “Top Gear” – det er ret intenst.

Den 53-årige TV-brite tilføjer desuden, at han håber, seerne vil bemærke, at Amazon satser stort på det nye bilprogram.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det vi ved…indtil nu
BBC fortsætter med Top Gear, der får hele syv værter inklusiv den tavse racerkører “The Stig”, venner-stjernen Matt “Joey” LeBlanc og youtube-fænomenet Chris Harris. Udover det vader Top Gear i problemer. Flere producere har forladt programmet, og engelsk presse kan nærmest på daglig basis opsnuse nye problemer for produktionen.

Den føromtalte trio fortsætter som sagt hos Amazon med et program, der både bliver dyre og længere målt i antal episoder, end Top Gear var i de sidste år med May, Clarkson og Hammond. Hvad programmets navn bliver er stadig et mysterium, men det bliver ikke ” Gear knobs” – det afkræftede trioen allerede sidste år. Programmet sparker Amazon ud i æteren dette efterår. Det er basalt se alt, vi ved. Om Amazon gør programmet tilgængelig i flere lande er ét af de store ubesvarede spørgsmål.
 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk