Jakes Escalade har 30″ hjul og INGEN frihøjde

Lowrider-delen af bilmiljøet kan spore sine rødder helt tilbage til 1940'ernes Los Angeles. Spol frem til i dag - og alt kan være 'skudt i knæene' som denne enorme Cadillac-SUV. 

Lowrider-delen af bilmiljøet kan spore sine rødder helt tilbage til 1940’ernes Los Angeles. Spol frem til i dag – og alt kan være ‘skudt i knæene’ som denne enorme Cadillac-SUV. 

Jake McKiddie har betalt omkring 108.000 dollars svarende til 689.000 kroner for sin luksus-SUV med Cadillac-logo. Men selv efter at have brugt så mange penge var han ikke tilfreds med købet. Ikke helt i hvert fald.

Især de fabriksmonterede hjul var ikke lige sagen. Men hverken 22″ eller 24″ var nok.

Derfor blev der indkøbt fire enorme MTW-hjul. De måler 30×9 på forakslen, mens der er massive 30×11 bagtil. Og selvom en Cadillac Escalade er en gigantisk bil, så sluger selv ikke den så vanvittig en hjulmontering. Ikke uden modificeringer. Så det er hele chassiet selvfølgelig – modificeret altså. Det er endt med at koste en god del af pladsen i bilen generelt – selvom det ikke ser sådan ud umiddelbart.Faktisk er det endt med at forhjulene sidder lige ved siden af V8-motoren. Som i lige ved siden af.

Jake McKiddie er godt tilfreds med resultatet. Men hvad mener du egentlig om lowrider-stilen. Hold den stadig? Del din mening i kommentarfeltet på vores Facebookside.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk