Jaguar XJ genfødt med kulfiberkrop og 400 hk

Da Jaguar tog livet af XJ'eren i 2019, skulle der have været en elektrisk efterfølger. Den kom bare aldrig - så nu er en tysk tuner gået tilbage til 70'erne og XJ Mk.II

Da Jaguar tog livet af XJ’eren i 2019, skulle der have været en elektrisk efterfølger. Den kom bare aldrig – så nu er en tysk tuner gået tilbage til 70’erne og XJ Mk.II

Efter at have været i produktion i over 50 år pensionerede Jaguar XJ-modellen i 2019. En elbil var planlagt, men den planerne om den blev skrinlagt, og siden har XF været briternes eneste sedan.

XJ’eren var bedst kendt for at være Jaguars flagskib i sedanform, men briterne fremstillede faktisk også en coupé. Lige den model kan vi dog nemt tilgive dig for, at du ikke husker. For den er nærmest ikke eksisterende i dag. Allerede da bilen var ny, producerede Jaguar kun 10.500 XJ coupéer – det skete mellem 1975 og 1978 under produktionen af Mk.II.

Mere end 40 år efter den sidste XJ Coupé har den polske tuner Carlex dog ikke glemt den elegante englænder.Fuldt kulfiberkarosseri
XJ’eren er den første bil i Carlex’ nye Jewel-program. De kalder selv programmet for ‘en modernisering af klassiske biler’. Men det er ikke fordi, Carlex har tænkt sig at spytte biler ud på den måde – faktisk skal der kun fremstilles få Jewel-biler hvert år.

De første billeder af bilen, viser den gamle coupé med et overdådigt interiør fyldt med læder og træ. Men det er eksteriøret og det under hjelmen, som gør Jaguar’en rigtig interessant.

Ikke bare er den lakeret i British Racing green, 70’er-coupé har også fået sig et helt nyt karosseri i kulfiber. Det reducerer bilens vægt markant, og der er samtidig blevet plads til enorme hjul.

LÆS OGSÅ: Sådan afliver du en Audi på 7 sekunder

Under hjelmen kunne Jaguar XJ Coupé-kunder oprindeligt vælge mellem en 4,2-liters rækkesekser eller 5,3-liters V12. Carlex-budet er dog drevet af en V8’er med 400 hestekræfter. Og bare rolig – bremser, undervogn og gearkasse er ikke det samme grej som i de sene 70’ere.

Carlex har ikke sagt noget om, hvor mange XJ’ere de bygger. Men vi forventer ikke mere end måske en god håndfuld. Endnu er tuneren ikke klar til at afsløre flere detaljer. Men det kommer, lover de.

Så vi følger med – også i prisen…

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk