Jaguar F-Pace: Imponerer og skuffer

jaguar-f-pace-01

På trods af fire cylindre og dieselmotor både lyder og kører briternes SUV som en ægte Jaguar. Men der er noget, der ikke helt stemmer.

Den er ny hele vejen igennem, den nye SUV F-Pace fra Jaguar. Selv om det britiske mærke er nært beslægtet med det hæderkronede mærke Land Rover, der jo om nogen forstår sig på det at konstruere et terrændueligt køretøj, så er det altså først nu, Jaguar kan præsentere en SUV.

Land Rover og Jaguar ejes af det indiske milliardforetagende Tata Motors. Det har de selvfølgelig benyttet sig af, og det ses tydeligt i instrumenteringen, hvor flere knapper og tekniske anordninger i Jaguar F-Pace er af samme type som dem, der anvendes i Land Rovers biler.

Ganske sublim motor
Her har vi godt nok fat i en lille egenproduceret motor med fire cylindre og 180 hk. Måske tænker du, at det lydmæssigt er en skam, for Jaguar har jo sådan en lækker brummende V6’er på motorprogrammet, men heldigvis har briterne besluttet, at også dén motor skal tilbydes i F-Pace.
Det vil sige, at den altså også kan fås med en tre-liters V6’er og intet mindre end 700 brutale Nm. Testbilen her, har blot 430 Nm, men det rækker rigeligt til daglig brug, lyder konstateringen herfra.


Og bare rolig; den lyder som en Jaguar. Kan du ikke få brutalitet nok i din F-Pace, så kan du faktisk også bestille den med en sekscylindret benzinmotor, kompressor og 380 hk.Jeg er småforelsket i Jaguar F-Pace – det indrømmer jeg gerne, men jeg er ikke voldsomt begejstret for automatgearet. Det er et otte-trins ZF, hvor skiftene på en gumpetung måde kommer langsommere og med større tøven end jeg forventede på forhånd.

Jaguar F-Pace 2.0 D AWD R-Sport

Pris: kr. 1.011.700.- F-Pace fås fra kr. 658.900
EU-miks: 20,8 km/ltr.
Motor: 2,0 turbodiesel, fire cylindre
Ydelse: 180 hk ved 4000 omdr./min.
Moment: 430 Nm ved 1750 omdr./min.
Topfart: 210 km/t
0-100 km/t: 8,7 sek.
Bagagerum: 650 ltr.
Længde/Bredde/Højde: 473/165/194 cm

Artiklen er leveret af biltesteren.dk – læs resten af testen her

biltester

SE BILLEDERNE AF JAGUAR F-PACE I GALLERIET HERUNDER

jaguar-f-pace-01


Reklame: