Jagter ikke kun bilister – Over 400 cyklister snuppet samme sted

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Det er bestemt ikke kun bilister, politiet holder øje med i trafikken. Det fik over 400 cyklister i sidste uge at føle i hovedstaden.

Bare fordi du ikke sidde bag rattet, betyder det ikke, at politiet ser bort fra din adfærd i trafikken. Det lærte 400 cyklister i det københavnske for nylig, da politiet var på kontrol i gaderne.

En af de ting, Københavns Politi den seneste uge har kunnet konstatere i trafikken, er, at alt for mange cyklister bevæger sig rundt i trafikken med telefonen håndholdt til øret. Og det må man altså ikke. Heller ikke på cykel.

Det koster 1.000 kr. at blive taget med mobilen til øret på den måde. På Twitter fortæller Københavns Politi, at de siden mandag i sidste uge har skrevet mere end 400 cyklister for diverse overtrædelser af færdselsloven.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Mange kører heldigvis fornuftigt, men det har desværre været nødvendigt at have bødeblokken oppe adskillige gange. Vi vil kraftigt opfordre cyklister til at tænke sig om og køre ordentligt, så de ikke sætter deres eget og andres liv og førlighed i fare, siger leder af færdselsafdelingen til Lokalavisen.dk.

Sidste uges indsats får da heller ikke politiet til at slække på kontrol i trafikken. Nærmest tværtimod. Kørsel på de tohjulede mod kørselsretningen og ture over for rødt giver politikredsen grund nok til at fortsætte kontrollen.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk