Iranere bygger Lamborghini Murcielago SV…. med V6’er!

Tyren mangler seks cylindre, men ellers skal du være ekspert for at se forskellene, siger iranerne

I håbet om at være begyndelse på landets superbilsindustri har et hold iranere skabt en Lamborghini Murcielago SV, der ikke er en Lamborghini Murcielago SV.

Selvom det på billederne godt nok ligner helt vildt – ja, faktisk påstår iranerne, at du skal være ekspert for at se forskel på deres bil og den ægte vare – så er det ikke en bil fra Italien. Iranerne har nemlig skabt bilen ved at skille en original Murcielago SV ad og minutiøst genopbygge tyren fra Sant’Agata i en blanding af plastisk og kulfiber.

Altså den ‘perfekte kopi’. Men vent nu lige lidt. For hvor er den 6.5 liters suge-V12’er så?

Ingen steder. I stedet har holdet lagt en 3.8 Hyundai V6-motor, der hvor det tolv-cylindrede klaver skulle have været. Kopibilens skabere hævder dog, at den kan nå hastigheder over 281 kilometer i timen. Iranerne siger dog intet om, hvordan de har fået V6’eren fra Sydkorea til at gå med de hastigheder.

LÆS OGSÅ: VW-praktikanter bygger Arteon med 490 hestekræfter

Faktisk indrømmer projektets bagmand Massoud Moradi, at man ikke engang har testet bilen bare genskabt den. Skylden for de manglende testkilometer giver Moradi landets mangel på passende infrastruktur. En umiddelbart meget fair pointe i et så krigshærget land som Iran.

Og så er der jo lige formålet med den skamløse kopiering. Massoud Moradi håber, at holdets arbejde med den falske Lamborghini, kan rejse nok penge til, at de kan bygge yderligere 50 til 100 flaske ‘Lamboer’ på årsbasis.

Hvad Lamborghini – altså de rigtige, dem fra Italien – selv siger til iranernes arbejde, melder historien intet om.

 

Klik frem og tilbage på pilene