Så mange danskere uden kørekort kører bil


Mere end 1,8 millioner danskere har allerede hentet kørekortet i digital form – alligevel stoppede politiet sidste år tusindvis af bilister uden kørekort.

I disse dage fylder det digitale kørekort ét år. På den tid har mere end 1,8 millioner danske bilister hentet deres digitale kørekort. Dermed har det aldrig været nemmere at ‘huske’ kørekortet.

Har man glemt pungen, er der altid telefonen. Bare den er opladet og har app’en ‘kørekort’ installeret. Et glemt kørekort koster nemlig 1.000 kr. i bøde. Endnu værre er det, hvis man køre rundt uden overhovedet at have erhvervet sig førerretten til at begynde med.

Så klapper fælden nemlig – hårdt. Bøden er 7.000 kr. i førstegangs-tilfælde, og alligevel stoppede politiet sidste år 20.000 personer uden kørekort. Det skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:De fleste af bilerne, der bliver stoppet uden kørekort, har aldrig haft det. En tredjedel af bilisterne kørte rundt, selvom de var frakendt førerretten.

Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk